اگر یخچال فریزرتان مدتیست بیش از حد برفک میزند، سر و صدای عجیبی دارد، فضای درونش سرد نمیشود و… این مقاله مخصوص شماست تا بدانید هریک از این مشکلات چرا بوجود میآیند و آیا تعمیرشان نیاز به متخصص دارد یا خودتان هم میتوانید حلش کنید.
رایجترین مشکلات یخچال فریزر و روش تعمیر آنها
برخی از ایراداتی که برای یخچال فریزرها ایجاد میشوند، بسیار رایج هستند و شما میتوانید بهراحتی آنها را برطرف کنید. در ادامه، ضمن معرفی این مشکلات، نحوۀ برطرفکردن آنها را نیز شرح خواهیم داد. دقت داشته باشید که قبل از انجام هر کاری، حتماً نکات ایمنی ذکرشده را رعایت کنید:
برفک زدن یخچال
برفک زدن یخچال، یکی از رایجترین مشکلات این دستگاه است. هر قسمتی از یخچال به دلیل خاصی درگیر این مشکل میشود که در این قسمت جداگانه آنها را بررسی میکنیم.
برفک زدن اواپراتور و یکسره کارکردن کمپرسور:
زمانی که اواپراتور برفک زده است و کمپرسور بیوقفه کار میکند، آمپر یخچال پایین میآید. برای حل این مشکل، ابتدا باید گردوخاک یا چربی روی مدار لولهکشی را تمیز کنید.
به خاطر داشته باشید که علت اصلی بروز این مشکل، نشت گاز یخچال است؛ بنابراین پس از مشخصکردن محل نشت به کمک دستگاههای مخصوص، باید با استفاده از دستگاه جوش، آن را برطرف کنید. بعد از انجام اینکار، لازم است که مقدار گاز یخچال را هم افزایش دهید. دقت کنید که محل نشتی نباید با استفاده از چسب دوقلو گرفته شود.
برفک زدن لولۀ مکش تا کمپرسور و بالارفتن آمپر:
در این شرایط، فشار قسمت ورودی کندانسور یا خروجی موتور افزایش یافته است و پس از روشنشدن یخچال، زمان زیادی طول میکشد تا کمپرسور روشن شود. این نشانهها زمانی ظاهر میشوند که گاز یخچال اضافی باشد. در چنین شرایطی، باید مقدار گاز یخچال را کم کنید.
ذوبشدن برفک اواپراتور و سردشدن لولۀ مویی و فیلتر درایر
در این شرایط، فشار مکش کاهش یافته است و قسمت ابتدایی کندانسور گرم میشود؛ همچنین ممکن است کمپرسور با صدای ضعیفی کار کند. در چنین وضعیتی، احتمالا مشکل از رطوبت موجود در سیستم یا گرفتگی لولۀ مویین است. برای رفع این مشکل، در صورت وجود رطوبت، باید گاز را خارج و فیلتر درایر را تعویض کنید؛ اما اگر دلیل این مشکل گرفتگی باشد، نیاز به تعویض لولۀ مویین خواهید داشت.
خاموش شدن کمپرسور و صدای غیرطبیعی موتور
این مشکل، معمولا با سردنکردن یخچال همزمان میشود و ممکن است صدای کمپرسور و موتور نیز نامتعارف باشد. در این شرایط، احتمالا مشکل از گشادشدن سیلندر یخچال یا آببندی سوپاپها است و این موضوع، باعث ضعیفشدن آنها میشود. برای حل این مشکل، باید کمپرسور را تعویض و مجدداً گاز یخچال را شارژ کنید.
به طور کلی سر و صدا کردن یخچال، دلایل مختلفی دارد که در مقاله “دلایل متعدد صدای یخچال” همه این دلایل را بررسی کردیم.
روشن نشدن کمپرسور و اورلود کردن آن
علت ایجاد این مشکل، گیرپاژکردن کمپرسور است و در این شرایط، بخشهای متحرک آن مانند پیستون، روتر یا میللنگ نیز بر اثر جرم یا شکستن، قفل میشوند. در چنین موقعیتی، شما باید کمپرسور را تعمیر یا تعویض کنید.
سرد نشدن داخل یخچال
سردنشدن یخچال، معمولا با نشانههای دیگری نیز همزمان است که باید به تمام آنها دقت کنید. در ادامه، برخی از مشکلاتی را که همزمان با سردنشدن داخل یخچال اتفاق میافتند، به شما معرفی میکنیم:
زیاد بودن صدای فن موتور:
اگر صدای فن موتور ضعیف است، کاملا قطع میشود یا صدای زیادی دارد، یکی از دلایل آن، آزادشدن پروانۀ کندانسور از محور فن است. علاوه بر این، ممکن است پلاستیک یا وسیلۀ دیگری با پروانه برخورد و به آن گیر کرده باشد. رعایتنکردن فاصلۀ استاندارد کندانسور تا دیوار نیز ممکن است باعث بروز این مشکل شود. برای رفع این ایراد باید گیر پروانه را برطرف یا آن را روی محور خود محکم کنید.
یکسره کارکردن کمپرسور:
اگر کمپرسور شما کار میکند، اما یخچال همچنان سرمای کافی را ندارد، لولۀ دهش کمپرسور خراب شده یا از داخل شکسته است. برای حل این مشکل باید کمپرسور خود را تعویض و مجدداً گاز یخچال را شارژ کنید.
یکسره کارکردن موتور و برفک در اواپراتور:
یکی از دلایلی که باعث ایجاد این مشکل میشود، بازگذاشتن طولانیمدت درِ یخچال است. اگر درِ یخچال شما به مدت طولانی باز نبوده است، مشکل از خرابی لاستیک دور در ناشی میشود و باید آن را تعویض کنید.
صدا دادن فن یخچال
گاهی اوقات، فن یخچال صدای زیادی تولید میکند؛ این صدا، با بازکردن درِ دستگاه متوقف میشود و چند دقیقه پس از بستهشدن در، مجدداً آغاز خواهد شد. یکی از اصلیترین دلایل بروز این مشکل، ترازنبودن یخچال است. اگر سطح زیر یخچال صاف نباشد یا دستگاه بهدرستی تراز نشود، لرزش و صدای زیادی در آن ایجاد خواهد شد. این موضوع باعث میشود تا مایع بهجای تخلیهشدن از یخچال، یخ بزند و این یخها در نتیجه برخورد با فن دستگاه، تولید صدا کنند.
برای جلوگیری از ایجاد این صدا، ابتدا باید از ترازبودن یخچال خود مطمئن شوید. برای ترازکردن دستگاه، باید پیچهای موجود در سمت راست و چپ پایین یخچال را بچرخانید تا به ارتفاع موردنظر برسند. اگر یخچال شما تراز است و همچنان صدا میدهد، باید آن را سرویس کنید.
نشتی آب در کف یخچال
گاهی اوقات مقداری آب در کف یخچال، بهخصوص بخش نگهداری میوه و سبزیجات، جمع میشود. این مشکل ممکن است بهدلیل خراب شدن واشر، سیستم یخزدایی یا سینی تخلیه یخچال ایجاد شود. چنانچه واشر درِ یخچال بیش از اندازه کثیف باشد و بهخوبی به در نچسبد، ابتدا باید آن را با آب گرم و مقداری صابون تمیز کنید. اگر بعد از انجام اینکار، مشکل همچنان ادامه داشت، باید به فکر تعویض واشر باشید.
این اختلال ممکن است بر اثر مسدودشدن لولۀ یخزدا نیز ایجاد شود. گرفتگی لوله را بررسی کنید و برای باز کردن این گرفتگی حتما از سیم یا آب گرم داخل لولهها استفاده کنید در نهایت، اگر سینی تخلیه بهعلت پرشدن از آب سرازیر شد، کافی است که آن را با کمک یک دستمال مناسب آبگیری کنید. در صورت شکستهبودن این سینی، باید آن را تعویض کنید.
یخ زدن مواد غذایی در یخچال
اگر دمای داخل یخچال بیش از اندازه سرد باشد، مواد غذایی یخ خواهند زد. این مشکل ممکن است تنها در طبقات بالای یخچال اتفاق بیفتد. برای حل این ایراد، ابتدا باید دمای یخچال خود را بررسی کنید؛ اگر دمای یخچال مناسب است اما دستگاه بیش از اندازه سرد میکند، احتمالا ترموستات آن مشکل دارد. برای تعویض ترموستات، ابتدا باید یخچال را از برق بکشید و قالب آن را جدا کنید. در مرحله بعد، پس از جداکردن سیم متصل به سنسور، سیمهای برق را به ترموستات وصل کنید. درصورتیکه ترموستات شما مشکلی ندارد، باید دمپر را بررسی کنید.
دمپر، یکی از قطعات مهم یخچال است که هوای سرد را به داخل آن انتقال میدهد. محل نصب دمپر در هر یخچالی متفاوت است؛ بااینحال در بسیاری از مدلها، این قطعه در بخش بالایی یخچال نصب میشود. تعمیر این قطعه اندکی دشوار است؛ بنابراین اگر تخصصی در این زمینه ندارید، بهتر است کار را به یک فرد حرفهای بسپارید.
معیوب شدن یخساز
یخچال فریزرهای جدید، اغلب دارای یخساز داخلی هستند. اگر ناگهان متوجه کارنکردن یخساز دستگاه خود شدید، پیش از هرچیزی باید شیر منبع آبی را که فریزر به آن متصل است، ببندید. یخچال را از دیوار جدا کنید، شلنگ آب را مورد بررسی قرار دهید و مطمئن شوید که پیچخوردگی یا شکستگی در مسیر آن وجود ندارد. در مرحله بعد، به سراغ فیلتر آب بروید و این قطعه را بررسی و تمیز کنید. اگر فیلتر مشکل دارد، باید آن را تعویض کنید. در نهایت، اگر با وجود انجام تمام این مراحل، همچنان یخساز دستگاه شما دچار مشکل است، باید از یک تعمیرکار کمک بگیرید.
نکات ایمنی مهم برای تعمیر یخچال فریزر
تعمیر دستگاههای الکترونیکی خصوصا یخچال فریزر، ریسک بالایی دارد و در صورت عدم رعایت نکات ایمنی، مشکلات بسیاری را برای شما ایجاد خواهد کرد. با توجه به این موضوع، برای کاهش احتمال خطر آتشسوزی، برقگرفتگی یا آسیبرسیدن به خود و دستگاه، بهتر است نکات زیر را مدنظر داشته باشید:
- قبل از انجام هرگونه تعمیر یا تغییر در تنظیمات یخچال فریزر، دفترچه راهنمای دستگاه خود را مطالعه کنید.
- قبل از تعمیر یخچال فریزر، حتماً دوشاخه آن را از برق بکشید.
- هرگز با دستان خیس به سیم برق یا محافظ یخچال دست نزنید.
- افشانههای آتشزا را در نزدیکی یخچال قرار ندهید.
- اگر یخچال شما دارای نشتی گاز است، به بدنۀ آن یا قسمت خروجی گاز دست نزنید و هرچهسریعتر هوای محیط را با بازکردن در و پنجرهها، تهویه کنید.
- از سشوار و امثال آن برای آب کردن برفک استفاده نکنید.
کلام آخر
در این مطلب، برخی از رایجترین ایراداتی را که برای یخچال فریزرها ایجاد میشوند، بررسی کردیم و نحوۀ تعمیر آنها را نیز شرح دادیم. دقت داشته باشید که تعمیر یخچال کار هر کسی نیست و تخصص ویژهای نیاز دارد؛ بنابراین اگر مشکل یخچال شما با راهحلهای مطرحشده در این مطلب حل نشد، بهتر است کار را به تعمیرکاران حرفهای بسپارید.
درصورتیکه قصد خرید یخچال فریزر جدید را دارید، بهتر است با مشاوران فروش ما در شوکت کالا مشورت کنید تا بتوانید یک دستگاه متناسب با بودجه و نیاز خود خریداری کنید. برای مشاهده قیمت یخچال فریزر دوو، خرید یخچال فریزر جی پلاس و مقایسه قیمت یخچال فریزر ال جی حتما به صفحات مربوطه مراجعه کنید.