آیا ماشین لباسشویی شما هم بعد از مدتی، لباسها را کامل تمیز نمیکند و انگاری چند تا لکه از دستش در میرود؟ یا حتی لک آب روی لباس باقی میماند؟ اگر مشکلاتی از این قبیل برای شما پیش آمده قبل از اینکه تعمیرکار خبر کنید، این مقاله را بخوانید؛ مطمئنا مشکلتان رفع خواهد شد!!
آیا ماشین لباسشویی جرم میگیرد؟
جواب به این سوال، بله است!! داخل آبهای لولهکشی شهری همیشه املاح و مواد معدنی وجود دارند که به مرور زمان باعث بوجود آمدن رسوبات آهکی و گرفتگی لولهها میشوند. انسداد بر اثر رسوبات آهکی و معدنی آب، فقط در لولههای آب اتفاق نمیافتد و این مورد را ما در هر وسیلهای که ورودی آب دارد، خواهیم داشت؛ مانند: یخچال فریزر، ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی!
ماشین لباسشویی وقتی دچار این مشکل میشود که شستشو با آب گرم انجام دهد و این گرم شدن آب باعث میشود به مرور زمان رسوبات به فیلتر آب بچسبند، داخل درام رسوب کنند و یا باعث انسداد ورودی آب به دستگاه شوند. وقتی رسوبات آهکی داخل قسمتهایی که گفتیم رسوب میکنند، عملکرد دستگاه ضعیف شده، فشار آب ورودی کم میشود و کیفیت شستشو پایین میآید.
برای آنکه همه راههای مراقبت از ماشین لباسشویی را متوجه شوید، حتما مقاله “نگهداری از ماشین لباسشویی” را مطالعه کنید.
نحوه جرمگیری انواع ماشین لباسشویی
برای جرمگیری ماشین لباسشویی خودتان کافیست این مقاله را تا انتها بخوانید؛ فرقی نمیکند ماشین لباسشویی شما درب از بالا باشد یا درب از جلو!!
قدم اول: انتخاب نوع و مقدار رسوبزدا
رسوبزداهای زیادی در بازار وجود دارند که بعضیها به صورت قرص و پودر و بعضی دیگر به صورت مایع هستند. هر کدام از این موارد طریقه مصرف خاص خود را دارد. مقدار لازم برای استفاده روی بستهبندی هر کدام نوشته شده و باید طبق همان عمل کنید. اگر پودر یا مایع است داخل قسمت جاپودری لباسشویی بریزید و اگر به صورت قرص است، یک عدد از آن را داخل درام دستگاه بیندازید.
قدم دوم: انتخاب برنامه مناسب
وقتی درب ماشین لباسشویی را بستید، باید برنامهای را انتخاب کنید که دمای آب در آن روی 60 درجه تنظیم باشد تا رسوبات کامل پاک شوند. هیچ ماده شوینده دیگری اضافه نکنید و بگذارید ماشین تا آخرین دور شستشو را با درام خالی انجام دهد.
قدم سوم: باز کردن درب ماشین و خشک کردن آن
وقتی دور شستشو کامل شد، درب لباسشویی را باز کرده و با یک دستمال مایکروفایبر، لبههای درام، قسمت برجسته درب ماشین و زیر حلقه لاستیک دور درام را خشک کنید و درب را باز بگذارید تا درام نیز خشک شود. بعد از اتمام کار و تخلیه مواد پاک کننده، شلنگ تخلیه نیز رسوب زدایی میشود.
نکته: کل فرآیندهای بالا را باید هر 3 یا 4 ماه انجام دهید!! اگر در مناطقی زندگی میکنید که سختی آب بالاست هر 2 ماه یکبار این کارها را حتما انجام دهید تا هم کیفیت شستشو حفظ شود و هم طول عمر ماشین لباسشوییتان بالا رود.
جرمگیری ماشین لباسشویی با روش خانگی
اگر از آن دسته افراد هستید که طرفدار روشهای سنتی و خانگی هستید و ترجیح میدهید به جای خرید جرمگیرهای شرکتی و بعضا گران از مواد شوینده طبیعی استفاده کنید، این قسمت مخصوص شماست. البته در روش خانگی، جرمگیری لباسشویی درب جلو و درب بالا کمی باهم متفاوت هستند و برای هر کدام باید این تفاوتها را رعایت کنید.
جرمگیری خانگی ماشین لباسشویی درب جلو:
اگر برای جرمگیری درام لباسشویی عجله دارید، داخل یک اسپری خالی مقداری سرکه سفید بریزید و داخل درام، زیر لاستیک دور درب و قسمت برجسته آن اسپری کنید و با یک پارچه مایکروفایبر پاکش کنید.
اما اگر عجلهای ندارید و به دنبال تمیز کردن اصولیتر هستید، یک فنجان سرکه سفید را داخل قسمت جاپودری ماشین لباسشویی بریزید و روی بالاترین میزان حرارت آب و دور شستشو تنظیم کنید. وقتی شستشو به پایان رسید درب لباسشویی را باز کنید و با پارچه مایکروفایبر و کمی مایع سفید کننده (همان وایتکس خودمان) قسمت برجسته درب و زیر لاستیک دور درام را پاک کنید و درب را باز بگذارید تا به مرور و در معرض هوا خشک شود.
اگر ماشین لباسشویی شما مدت زیادی است که تمیز نشده و نیاز به رسوب زدایی قوی دارد، به جای یک فنجان سرکه از دو فنجان سفید کننده و دو فنجان جوش شیرین استفاده کنید. این دو ماده را داخل قسمت جا پودری ریخته و برنامهای که هم دمای آب در آن بالاست هم دور شستشو را انتخاب کرده و به محض اینکه درام شروع به چرخش کرد آن را متوقف کنید و بگذارید 1 ساعت این مواد با آب داخل درام بمانند تا کامل رسوبات، کپک و هر کثیفیای که از قبل مانده به این مواد آغشته شوند.
پس از یک ساعت، برنامه را فعال کنید و بگذارید کامل تا انتها کار کند و بعد از آن درب لباسشویی را باز بگذارید تا هوا بخورد و کامل خشک شود. بعد از اتمام کار و تخلیه مواد پاک کننده، شلنگ تخلیه نیز رسوب زدایی میشود.
جرمگیری خانگی ماشین لباسشویی درب بالا:
برای جرمگیری این مدل ماشین لباسشویی، باید 4 فنجان سرکه را داخل درام بریزید و روی برنامهای با درجه حرارت بالای آب تنظیم کنید (برای آشنایی با برنامههای ماشین لباسشویی کلیک کنید) و به محض اولین چرخش آن را متوقف کنید. بعد از یک ساعت که مواد داخل درام ماند، برنامه را مجددا استارت بزنید تا چرخش از سر گرفته شود.
اولین دور آبکشی که به پایان رسید، یک فنجان جوش شیرین هم اضافه کنید و مجددا استارت کنید و بگذارید دور شستشو کامل شود؛ بعد از تخلیه کامل، درب را باز کنید تا هوا بخورد و خشک شود. بعد از اتمام کار و تخلیه مواد رسوب زدا، شلنگ تخلیه نیز رسوب زدایی میشود.
نکته: درب و لاستیک دور درام ماشین لباسشویی خود را بعد از هر شستشو حتما با دستمال مخصوص خشک کنید و درب را باز بگذارید تا درام خشک شود. آب داخل محفظه پودر را هم با یک دستکال آبگیر خشک کنید.
سخن آخر:
رسوب زدایی برای افزایش طول عمر و کیفیت شستشوی ماشینهای لباسشویی بسیار مهم و لازم است و مانند یک روتین همیشگی، فرآیند آن را باید بین 2 تا 4 ماه یکبار تکرار کنید. ما در این مقاله همه روشهای رسوب زدایی را برای شما شرح دادیم تا شما با مواد مناسب و در دسترس خودتان، این کارها را انجام دهید.
اگر ماشین لباسشویی شما کلا کار نمیکند، حتما مقاله “علت کار نکردن ماشین لباسشویی” را مطالعه کنید تا متوجه بشوید مشکل از کجاست.